Over Zisa-Mae

De buren zijn er al aardig aan gewend dat ik aan het ‘hameren’ ben. Een wereld vol getik en geklop, alle andere geluiden uitgebannen door de gehoorbescherming. Onder mijn handen zie ik de armbanden tot leven komen. Een vakantieherinnering, een trouwdatum, namen van (klein)kinderen, een enkel symbool waar een heel verhaal achter schuilt…

Ambacht
Elk slaglettersieraad is uniek omdat het met de hand gemaakt wordt. De inscriptie staat netjes recht, maar niet zo recht als een gegraveerd of gelaserd sieraad. Dat komt omdat elke letter, cijfer en symbool er met de hand ingeslagen wordt. Een slaglettersieraad straalt ambacht uit. Het is niet zomaar iets. Wees dan ook niet verbaasd als mensen vragen naar het verhaal achter je sieraad…

De techniek van slagletteren
Elke armband begint als een simpele strip aluminium, geel- of roodkoper. Vervolgens wordt de inscriptie letter voor letter in het metaal geslagen. Staat het hele ontwerp er goed in? Dan verf ik de strip, waardoor de inscriptie zwart wordt en beter zichtbaar. Als de verf goed gedroogd is, wordt de armband met een speciale doek gepoetst. De verf blijft in de inscriptie zitten, terwijl de rest van de armband weer schoon wordt. Zo komt het ontwerp letterlijk ‘goed uit de verf’. En nice to know: de verf is waterbestendig. Als je een keer per ongeluk met de armband om doucht, of hij wordt nat tijdens het afwassen (heb jij daar ook zo’n hekel aan?) is er niks aan de hand. Tot slot buig ik de armband zodat je hem kunt dragen. De armband is buigbaar, dus je kunt hem altijd wat smaller of breder stellen.

Pakketje geluk
Hoe leuk is het als er een pakketje op je deurmat valt? Om je sieraad tijdens transport goed te beschermen en jou een extra glimlach te bezorgen, verpak ik je pakketje gezellig en zorgvuldig. Wat dat gezellig inhoudt? You’ll see!

Collecties
Zisa-Mae heeft een vaste collectie armbanden met datum, data, een naam, meerdere namen, initialen, quotes, patterns en de speciale ‘secret-message’. Daarnaast zijn er speciale themacollecties, zoals: Liefste juf, Save the Bees en Holiday Memories. Wil je een Zisa-Mae armband cadeau geven, maar kun je wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op de pagina met cadeautips. Of stuur me jou verhaal, dan ontwerp ik een armband in overleg met jou.

Zisa-Mae
Het begon toen ik een filmpje over slagletters zag op YouTube. Ik vond het zó gaaf dat ik letterlijk besloot het heft in eigen hand te nemen. Inmiddels is mijn eerste hamer al lang vergaan…
Ik ben Martine Pieters en oorspronkelijk afgestudeerd aan Hogeschool Rotterdam, in Communicatie. Dat ik ooit tussen de armbanden zou zitten had ik niet verwacht, maar hé: life happens while you’re busy making other plans. Daarnaast doe ik nog steeds een paar communicatietaken, omdat ik niet de hele dag door kan hameren (dan krijg ik dus wel ruzie met de buurt, you know).

De naam Zisa-Mae vind ik mooi, licht, warm en positief. Mae verwijst naar ‘May’, mijn lievelingsmaand waarin alles weer tot bloei komt en mensen weer opleven.